понеделник, 24 май 2010 г.

Бойко и акция “Писари”

(със специалното участие на МВР, ДАНС и прокуратурата)

24.05.2010

07.00 Телефонен звън. Едрата ръка на премиера на България се пресяга към мобилния. Натиска с досада зеленото копче и с изпитателен, но заповеден тон произнася “Кажи!”. От другия край дежурен полицай докладва. Нищо необичайно – двама убити в катастрофа, един прострелян при пиянски скандал, няколко крупни обира, няколко не толкова крупни.
- Друго? – пита строго Борисов.
- Не – отговаря плахо полицаят. Поема въздух и прошепва - ….освен всички говорят за някакви братя. Двама, солунски.
- Аман!!! Писна ми от мафията на Станишев! Не се накраде тая тройна коалиция. Където и да бръкнеш – все обръчи, фирми, далавери. К’во са тея?
- Ами, двама – Кирил и Методий, но не знам дали са истинските им имена. От снощи ги говорят... чух и по телевизора.
- Кирил и Методий, казваш? Ама какво са правили, колко са взели?
- Ами с култура, букви, такива неща, но не разбрах, господин премиер – отговаря почти разплакан полицаят.

Бойко отегчено натиска червеното копче. Сънено бърка в телефонния указател. Звъни на Цветан Цветанов. Цецо вдига на втория сигнал:

- Да, господин премиер?
- Абе, Цветане, ти тъп ли си – нали затова те сложих, пак някакви братя са се появили, докладва ми дежурния, ти нищо не правиш!
- Не, господин Борисов, вече има разработка “Писарите”, задействал съм всичко, но не исках да ви будя.
- Аз никога не спя – сепва го премиера – веднъж мигнах…два пъти.
- Тези бандити са опасна организирана престъпна група – продължава трескаво Цветанов - Зад тях естествено стоят Костов, царя, Станишев и Доган. Президентът също ги подкрепя. Седалището на двамата братя е в Солун. Да ви го обясня просто – те са като батко и братко, ама по-крупна работа. Имат мрежа във всички населени места. Викат им училища – и пак господин премиер, само ние сме чисти от тази помия – никога не сме стъпвали на такова място.
- Продължи? – строго казва Борисов.
- Та – казват, че тези двамата са измислили азбуката. 30 букви уж били дали на народа, ама това са пак ПР-акции, за да не ги разследваме с всичко така правят.
- Дали са?! – пита гневно премиерът.
- Да, така твърдят, но разследването още нищо не е доказало.
- Цецо, ако са дали 30 букви смятай колко трябва да са взели – поне 100!!! Веднага да ги хванете. Затвори, ще се свържа с медиите.

Премиерът предчувства вестникарските заглавие. Поредната шумна акция срещу лошите. Дали 30 букви, взели 100. След кратък размисъл дали да обяви новия чутовен скандал в държавата, се сеща – Цветанов има по-висок рейтинг от него, ще вземе да промъца нещо и айде пак, вътрешният министър в бяло. Премиерът решително звъни по телефона. Вдига шефът на правителствената информационна служба.

- Пиши – казва Бойко.
- Слушам.
- МВР прави акция “Писарите”. Организирана престъпна група. Цял октопод, направили са мрежа във всички населени места. Групата има двама тартори – братя били уж. Засега известните имена са Кирил и Методий. Действат на територията на България и Гърция. Напиши прессъобщение. Говори с Цветанов, той десйтва с ДАНС и прокуратурата.

След няколко часа, ресорните журналисти получават e-mail-и.

МВР прави акция “Писарите”

Министерството на вътрешните работи провежда акция срещу организирана престъпна група “Писарите”. Екипи на МВР, съвместно с ДАНС и прокуратурата действат на територията на България и Гърция. Основните заподозрени лица са две – Кирил и Методий. Според информатори на МВР се укриват в Солун. Предполага се, че над заподозрените е имало политически чадър. Престъпната група е привлякла множество съмишленици и може да се окаже най-крупната схема за унищожаване на държавата. Според официалната информация новите “батко и братко” са дали 30 букви на народа. “Щом са дали 30, смятай колко са взели”, каза премиерът Борисов в телефонен разговор с вътрешния министър Цветан Цветанов.

25.05.2010 г

Преглед на печата:

Бойко Борисов разкри нова престъпна схема. Основните заподозрени са двама братя - Кирил и Методий, съобщава софийски всекидневник. Те се ползвали с политическа закрила, доверяват високопоставени източници, и са действали и на територията на съседна Гърция. Очаква се до дни МВР, ДАНС и прокуратурата да разнищят престъпната мрежа на солунските братя. След задържане на виновниците, управляващите предполагат, че ще прекъснат цялостната схема на новия октопод. Премиерът веднага ще забрани азбуката, уж “дадена” от Кирил и Методий и ще се опита да открие липсващите според него 70 букви, за да унищожи и тях. По този начин страната ни най-сетне ще се освободи от култура и всички училища ще бъдат закрити.

2 коментара:

Unknown каза...

Браво!!! Не мога да опиша настроението си! Браво!!!

Unknown каза...
Този коментар бе премахнат от автора.