вторник, 6 януари 2009 г.

Бойко и втората степен на вибратора

Ако всяка жена успяваше да симулира оргазъм по начина, по който Бойко Борисов симулира народополезна дейност, то нямаше да има мъж без самочувствието на полов атлет. В този ред на мисли, колкото повече работа споделя, че е свършил господин кмета, аз толкова по-малко разбирам. И тъй като силно вярвам в думите на Марк Твен, който дава най-точната рецепта за „успех в живота”, а именно невежество и самоувереност, съм склонна да твърдя, че Бойко е успял. Въпреки тези си две безспорни качества, или именно заради тях софийския градоначалник става все по-трогателен. Лично обмислям да се снабдя с много копринени носни кърпи, бели, с везба, за да мога да се просълзявам изтънчено и на съответното ниво всеки път, когато видя лицето бойково по телевизора. А в моменти като тази вечер, когато кмета извънредно и самоотвержено работи до среднощ, обичайната ми нежност и умиление към него, преминават във възторг и страхопочитание. Реввам още по-силно и... ми идва да сляза с една лопата поне тротоара пред входа да почистя, за да знам, че не само той работи в този час.
Пленителна е идеята на Бойко да свика кризисния щаб към общината на спешно заседание в 23 часа. Разбира се, времевото ситуиране на заседанието се дължи на мнооогото кметска работа през деня. Така, де – Бойко да не е Станишев, който заряза честванията, за да мъдрува какво да прави със спрения газ. Да мъдрува, да мъдрува, колко да мъдрува? Нали не може да го пусне. Пък и камери ще има. Никога не е излишно да се усмихне на премръзнали репортерки, които виждат в светлата кметска муцуна, спасение от мразовития делник. В 23 часа обаче, когато и да има и да няма газ, държавата вече спи, бодрият кмет прави изчисления. „На Нова година потреблението на електроенергия в столицата е било под 1000 мегавата, а в момента е 1150 мегавата. Критични за системата в София е потебление от 1200 мегавата”, казва той. И защо не – какъв по-добър час от малко преди полунощ за подобно секващо дъха откритие. Освен това подобни изказвания са като онези не до там симпатични моменти от кофти филми, в които музиката става напрегната, зрителят се изправя на нокти... и в крайна сметка нищо не се случва.
Но нека продължим нататък – след въпросното заседание на кризисния щаб става ясно още, естествено от кметските думи, че радиаторите ще бъдат топли, само колкото да не замръзне инсталацията, на нормален режим ще се отопляват болници, ясли, детски градини и прочее. Но н-о-в-и-н-и-т-е не свършват – спира се отоплението в градския транспорт. Отново, минути преди 00.00 часа, преди кметът се превърне в това, което всъщност е, демонстрира и солидни познания. Конфликтът Русия – Украйна може да продължи дълго, защото вторите имат запаси газ поне за 2-3 месеца, казва той.
НО!!!! Новините не приключват – „към София пътуват 2000 това мазут, а ние имаме 3000 тона. Имаме готовност всички тецове в столицата да минат на мазут”. Какво повече искаме от човека, колко неща казва докато онези злите от правителството (да не се чете като симпатия към въпросното) сладко спят.... Естествено – нищо от информациите, които Бойко сподели не търпи отлагане! Нищо, че телевизорите още в 19 ч. избълваха същите решения взети от кметовете в различните общини, без каквито и да е кризисни простотии. Не бих се изненадала и ако след заседанието на щаба, Борисов, който както знаем вече е пианист – виртуоз, изпълни тематично „Малка нощна музика”. И малко преди да каже дяволито „Гьоте, Гьоте знам те аз...”, да обърне внимание как в този момент правителството СПИ, а той работи, след което разведрява войните си в борбата срещу газовата криза!!!
И накрая в духа на онзи виц, според който двете степени на вибратора са fuck on и fuck off, смятам, че е крайно време да го изключим...

3 коментара:

Анонимен каза...

бойко е пътят, и истината, и животът. и сега каза - да бъде мазут! коя си ти да се пречкаш като малко заблудено дете в титаничните му крака!?
браво, поли! бъзикай се поп-културната икона на воля като всеки свободен човек! надявам се само да не направи бб като мартин димитров - да покани блогъри на среща и те след това да му се отблагодарят с невероятен трафик. ма ние няма да сме тези блогъри, нали? :)

Полина Паунова каза...

Около името на този човек думата култура, дори била тя и поп... не стои ок :)))

Анонимен каза...

а, що бе? там, в тази графа са азис, христо кидиков, радо шишарката, хисарския поп и други хорица, които радват народа с ниски изпълнения. ;)
от друга страна лица като шекспир и верди са почнали като поп-култура, пък сега са класици, та ще се наложи да се съглася с теб. :)
бе чалгица си трябва и в политиката...