събота, 3 януари 2009 г.

За Станишев - кънки, за Доган - Снежанка

Мили Дядо Коледа,



Много слушахме тази година. Слушахме новини, слушахме цели емисии. Слушахме как Европа ни критикува. Слушахме заради теб, мили Дядо Коледа. За да чакаме подаръци, защото нали ти сам каза – щом не слушкате – наааааааааа подарък!


Затова, мили Дядо Коледа, донеси ни хубави подаръци, защото много се постарахме. На най-заслужилите от нас поне награди като за последно. И тъй като, скъпи ми Дядо, повечето от тях са срамежливи и не си искат, а сами си взимат, за да не ти се изпразни безнадеждно чувалът, ти предлагам проектосписък с коледни дарове.


На Сергей Станишев донеси кънки за лед. Премиерът ще има нужда от тях. Трамваят му така и така беше празен, затова е добре следващите му изпълнения да са соло. Пък и вече идеята се изтърка. В новия си клип може щастливо да обикаля ледената пързалка, открита, разбира се, от Бойко Борисов, сам. Кънки с много остър връх, скъпи ми Дядо.


На министъра на културата Стефан Данаилов донеси правописен речник. Джуджетата ти казаха, че още не се е научил как се пише „сбогом” въпреки многото опити.


На социалния ни министър Емилия Масларова остави чувала си, но след коледната нощ, когато го опразниш. Така и така соцпримата обича аксесоари, а чантите й вече се препълниха. Ще напълни чувала с подаръци, пък после нека обещава морета на пенсионерите, то сега нали е зима.


На Меглена Плугчиева, въпреки че слушка отскоро, донеси една шейна. За да може да пуска Европа по-успешно по нея.
Когато идваш към "Дондуков" 1, мили ми Дядо, обаче не смей да носиш нищо на шефа на чиновниците Николай Василев. Нали не искаш после да те обвини в това, че не си взел мерки срещу кризата?!


Той човекът и картички не разпраща тази година, а ти бива ли такова разхищение – подаръци! И като заговорихме за чиновници, скъпи ми дядо, така и така трябва да свиваме администрацията – донеси на строителния министър Асен Гагаузов още един фонд, все едно какъв, за да може спокойно и него да ликвидира. На колегата му Орешарски пък донеси едно сметало, защото се видя, че не се справя със смятането на бюджета безгрешно.


Вероятно, Дядо Коледа, редовете, които ще напиша сега, са ерес, защото ти си добър, но ще те помоля веднъж, много тихичко. На правосъдния министър Меглена Тачева не й носи нищо, а ако не се заклещиш в комина – й открадни. Вземи превръзката на Темида, Дядо Коледа. Така, добри ми Дядо, ще подариш на всички ни един по-спокоен февруари. Не само на България, а и на Европа.


На Румен Петков, Дядо Коледа, му донеси още една Татяна Дончева, но в негова защита. Донеси му още (защото много заслужи тази година) две близначета като братя Галеви. А към запалката му и лула. Тази на мира. И като сме на тема аксесоари, не пропускай и неговия наследник Михаил Миков. Него дари с пепелник, за да има къде да си загасят цигарите пушещите полицаи.
На Антония Първанова пък, Дядо Коледа, донеси не един, а два фонда. И „ин витро”, и „ин виво”, хем да миряса, хем и пиарите й ще си починат по празниците.


На генерал Атанас Атанасов донеси няколко записа от службите, че аман от папки, очите на човека се насълзиха от четене. Малко да послуша и той, не само да се оплаква от несправедливостта, че го подслушват. На лидера му пък се постарай да намериш много ароматизирана, розова хартия за писма и мастило, защото, както сам знаеш, мили Дядо, много писане му предстои през новата година.


Писане на сърцераздирателни и увещаващи писма за обединение. Той вече изпрати първото си до новоизбрания лидер на СДС Мартин Димитров, но джуджета, маскирани като агенти, алармираха, че тъмносиньото му мастило свършвало. На самия Мартин пък донеси членове в партията.


Не че и сам воинът не е воин, но нали е малък Командир, поне да има кого да строява. На Пламен Юруков, скъпи Дядо Коледа, не забравяй да донесеш джезве, че единственото, което му остана, е да си вари кафето и да гадае какво още ще извади изпод тезгяха Яне Янев. На самия Яне пък, добри ми Дядо, донеси от билковата аптека мента, глог и валериан.


Мили Дядо Коледа, да не забравиш в чувала си и лаврова клонка за царя. Поне нещо горско да получи, за да не ни занимава със себе си още 800 дни. Пък и мир да има.


Добри ми Дядо, не забравяй и Ахмед Доган. За него една Снежанка донеси. За секретарка, че се измъчи с всички тези мъжки секретарки, които се оказа, че има.


И кмета на София да не забравиш. На него донеси – много детски градини още в столицата и нови улици, за да има какво да открива. Не можеш да оставиш този деен човек без работа, нали добри ми Дядо?


Идвайки насам, мили Дядо Коледа, не забравяй да донесеш 240 монети за питите на депутатите, защото, след като и до празнични бонуси стигнаха, сигурно нямат дребни. А са свикнали късметът винаги да се пада на тях.


На нас, Дядо Коледа, донеси издръжливост и чувство за хумор. Друго не ни трябва.


Поздрави всички джуджета, погали Рудолф и много внимавай, идвайки в България, да не те оберат. Извини ме и за това, че ти пиша по този старомоден начин, но ако ти се обадя по телефона, подаръците за никого няма да са изненада. Казват - ДАНС не почивали по празниците.

Няма коментари: